Normal_klaslokaal2534

Gisteren is gestart met de verschuiving van de Amsterdamse school en kinderopvang. In vijf uur tijd is de school 4 meter opgeschoven. Het moet nog 26 meter verder komen te staan, maar die klas kan niet in één dag geklaard worden. De verschuiving zou vandaag verder moeten gaan. Dat meldt De Telegraaf.

De school moet in totaal 30 meter worden verschoven. De school wordt gekoppeld aan een recent gebouwd tweede deel, om er vervolgens één gebouw van te maken. Het schoolgebouw van de Kindercampus Zuidas aan de Boelelaan in Zuidas is gloednieuw, maar kon niet worden gebouwd op de juiste plek omdat daar nog een sporthal stond. Een eerste deel werd voorlopig achter de sporthal gebouwd, zodat de kinderen er vast onderwijs en kinderopvang konden krijgen. Nu de sporthal is afgebroken en het tweede deel klaar is, wordt het eerst gebouwde deel 30 meter opgeschoven.

Tijdens de verhuizing blijft de hele inboedel van de school en de kinderopvang staan in het gebouw. Het schoolgebouw met één verdieping is eerst iets opgetild met de hulp van 42 krikken en vervolgens op stalen rollers geplaatst. De verschuiving gaat wat langzamer dan gedacht. Er werd gerekend op een snelheid van 3 meter per uur, maar die kwam woensdag uit op 80 centimeter per uur. 

© Nationale Onderwijsgids