Normal_kind__schommel__kov__po__buiten_spelen__blij__plezier

Het College van de gemeente Valkenswaard verlengt de pilot van het Medisch Kinderdagverblijf (MKD) voor één jaar. Het gaat om het schooljaar 2015-2016. Hiermee verleent het college toestemming aan basisschool de Dorenhagen om twee leslokalen beschikbaar te stellen voor het huisvesten van het medisch kinderdagverblijf. Eén lokaal wordt gebruikt voor het MKD en één lokaal voor eventuele uitbreiding van dagbehandelingen voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Dat meldt gemeente Valkenswaard.

In 2014 is gestart met de pilot Medisch Kinderdagverblijf Valkenswaard in SBO de Zonnewijzer. Het verblijf had voorheen geen vestiging in Valkenswaard. De dichtstbijzijnde vestiging is Veldhoven. Doel van deze pilot was om de samenwerking tussen school voor speciaal basisonderwijs en jeugdzorg versterken; didactiek en pedagogische krachten bundelen en elkaar versterken, de jeugdzorg / zwaardere zorg dichter bij de cliënt brengen en tot slot doorstroming te vergemakkelijken naar speciaal basisonderwijs.

Uit evaluatie van de pilot blijkt dat Schoolbestuur en Combinatie Jeugdzorg de pilot willen verlengen en ook het Centrum van Jeugd en Gezin ziet de meerwaarde van de pilot. Wel blijkt de fysieke omgeving in SBO de Zonnewijzer niet geschikt. Daarom verzocht het schoolbestuur SKOZOK en Combinatie Jeugdzorg toestemming voor het gebruik van basisschool de Dorenhagen voor het voortzetten van de pilot.

Centrum Jeugd en Gezin (CJG) is betrokken bij dit traject en zal via evaluaties op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Vanuit het CJG wordt continu gekeken naar verbeteringen in het zorgaanbod in Valkenswaard. CJG zal dit proces monitoren en meedenken over het versterken van deze ontwikkeling.

© Nationale Onderwijsgids