Normal_fiets_kind

De brancheorganisatie voor Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening / Sociaal Werk, de MOgroep, organiseert op 10 september een bijeenkomst voor kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen uit de vier grote steden van Nederland, te weten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Thema van de bijeenkomst is de harmonisatie van de kinderopvang. Dit meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang. 

Aanleiding voor de bijeenkomst is de brief van minister Asscher (Sociale Zaken) en minister Dekker (Onderwijs) over de volgende stap in het proces van harmonisatie. De harmonisatie moet de verschillen tussen peuterspeelzalen en kinderopvang wegnemen. Ook moet het zorgen voor een betere afstemming tussen kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en onderwijs. In de brief van begin juli informeren de ministers de Tweede Kamer over het feit dat de harmonisatie naar verwachting in 2018 zal zijn afgerond, zowel op organisatorisch, beleidsmatig, kwalitatief als financieel vlak.
 
Om er voor te zorgen dat alle peuterspeelzalen vanaf 1 januari 2018 voldoen aan de eisen die gelden vanuit de Wet Kinderopvang, krijgt de MOgroep subsidie. Het is de taak van de organisatie om de harmonisatie te begeleiden. De bijeenkomst is onderdeel van dit proces. Deelnemers zullen tijdens de bijeenkomst worden geïnformeerd over de op stapel staande veranderingen. Ook is de bijeenkomst een gelegenheid voor mensen uit de sector om ervaringen en kennis te delen. 
 
Voor meer informatie en om u aan te melden kijkt u op kinderopvang.nl. 
 
© Nationale Onderwijsgids