Normal_kinderopvang_jongen_verf_handen_met_verf

Er wordt een onderzoek uitgevoerd naar de voorschoolse voorzieningen in Europa. Dit onderzoek wordt uitgevoerd binnen het CARE project, een Europees samenwerkingsproject tussen elf universiteiten wat gefinancierd wordt door de Europese Unie. Er wordt nu een onderzoek uitgevoerd naar ideeën, overtuigingen en ervaringen met opvang en onderwijs voor peuters en kleuters. Dit meldt Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang & Peuterspeelzalen (BOinK).

Het doel van het onderzoek is om de ideeën en wensen van iedereen die betrokken is bij opvang en onderwijs voor jonge kinderen op een open en nieuwsgierige manier te begrijpen. Hiervoor wordt gezocht naar de meningen van ouders. De enquête kan hier worden ingevuld. De vragenlijst is in het Engels en invullen duurt ongeveer 25 tot 30 minuten.

BOinK en de Universiteit Utrecht werken mee aan dit onderzoek. Het doel van het CARE project is om een Europees kwaliteitskader te ontwikkelen voor voorschoolse voorzieningen voor kinderen van nul tot zes jaar oud. Voorschoolse voorzieningen in Nederland zijn kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouderopvang en groepen 1 en 2 van de basisschool. 

© Nationale Onderwijsgids