Normal_kinderen_opvang_spelen

Eind april gaan de FNV en een aantal werkgevers informeel met elkaar om de tafel. Volgens de vakbond willen de werkgevers snel een nieuwe cao. De cao voor kinderopvang liep af op 31 december 2014. De laatste onderhandelingen zijn in januari zonder resultaat afgebroken. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Vorige week hebben de FNV en werknemers uit de kinderopvang een petitie voor een goede cao Kinderopvang overhandigd aan de werkgevers. Hier is ook meteen de bespreking gepland. Honderden medewerkers tekenden de petitie. De vakbond zet onder andere in op meer zekerheid en een looneis van 900 euro op jaarbasis voor de pedagogisch medewerkers.

“De wildgroei aan onzekere contracten zorgt bij werknemers in de kinderopvang voor grote onzekerheid over inkomen en werktijden”, aldus de vakbond. FNV wil ook voor de medewerkers minimaal zestien uren op papier krijgen en in geval van een nul-urencontract deze na een half jaar omzetten naar een vast contract. Naar verwachting zal niet de gehele onderhandelingsdelegatie aanwezig zijn bij het informele overleg. 

© Nationale Onderwijsgids