Normal_spaarvarken_sparen_geld

Er komt financiering beschikbaar voor kinderopvangondernemers met goede businessplannen. Hoeveel er precies beschikbaar komt, is nog niet bekend. Brancheorganisatie Kinderopvang en Vereniging Christelijke Kinderopvang Nederland (VCKN) hebben hiervoor een intentieverklaring getekend. Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang.

Het doel is om meer mogelijkheden te hebben voor kinderopvangorganisaties om te investeren. Ondernemers in de kinderopvang ervaren dat het de laatste jaren lastiger is om via de banken geld te lenen. Daarom onderzoeken Brancheorganisatie Kinderopvang en VCKN of het oprichten van een kredietunie een oplossing hiervoor biedt.

De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat nieuwe vestigingen sneller gerealiseerd worden als de economie weer aantrekt. Hiermee wordt voorkomen dat er straks wachtlijsten voor de kinderopvang ontstaan. De verwachting is dat de Kredietunie in het najaar van 2015 de eerste kredietaanvragen kan beoordelen. Het is nog niet bekend hoeveel geld er precies beschikbaar komt.

© Nationale Onderwijsgids