Normal_moeder_kind_baby_familie_gezin

Donderdag 12 februari geeft Saskia Henderson een workshop over de zogeheten Gordon-methode, een methode voor de opvoeding om de communicatie tussen ouders en kind te verbeteren. Henderson is schrijfster van de boeken 'In ons gezin gaat alles prima! (Maar soms...)' en 'In Balans'. De workshop wordt georganiseerd door Stichting Aanzet, adviesbureau voor opvoeding en educatie.

De Gordon-methode is een opvoedingsmethode die door de Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon werd ontwikkeld. De methode gaat uit van gelijkwaardigheid en democratie in relaties. In de relatie tussen ouder en kind betekent dit dat de ouder het kind in zijn waarde laat en met respect benadert.

Schrijfter Saskia Henderson is overtuigd van deze methode als manier om de communicatie in het gezin te verbeteren. Kinderen die niet willen luisteren of thuis niet willen vertellen over wat ze bijvoorbeeld op school hebben beleefd kunnen baat hebben bij deze comminicatiemethode. Het systeem benadrukt een oplossingsgerichte aanpak van conflicten waarbij niet de een verliest en de ander wint maar beide partijen positief uit de 'strijd' komen. In de workshop legt Henderson uit hoe de methode werkt.

Stichting Aanzet geeft deskundig advies en begeleiding over opvoeding en onderwijs aan zowel ouders als leerkrachten, pedagogisch medewerkers, directies en gemeenten. De workshop wordt gegeven in kunstcentrum Kade40, aan de Westhavenkade 40 in Vlaardingen op 12 februari. Aanvang is 20.00. Kosten voor deelname zijn 5,- euro per persoon. Aanmelden kan op telefoonnummer 010-2322111 of via info@stichtingaanzet.nl.