Logo_vxpjcgss_reasonably_small

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten kinderdagverblijf ’t Debberke in Helmond niet te vervolgen. Er is onvoldoende bewijs voor de beschuldigingen die een ex-medewerker eind augustus heeft gedaan in een uitzending van Omroep Brabant. Het kinderdagverblijf heeft aangifte gedaan van smaad en/of laster bij de politie. Dit meldt kinderdagverblijf 't Debberke. 

In het voorjaar van 2014 is er aangifte gedaan bij de politie van een eetincident dat plaatsgevonden zou hebben in het kinderdagverblijf. Een personeelslid zou de neus van een kind dichtgeknepen hebben om er voor te zorgen dat het zou eten. De aangifte werd gedaan door een vrouw die niet de moeder was van het kind dat niet wilde eten, en ook niet zelf bij het incident aanwezig was. Het eetincident was een jaar daarvoor al onderzocht door de inspectiedienst van de GGD; zij kwamen tot de conclusie dat de melding ongegrond was. De aangifte zou gedaan zijn door een ex-medewerker. Onlangs stapte zij naar Omroep Brabant om daar haar verhaal te doen. Het Openbaar Minister heeft vervolgens de zaak onderzocht en ziet nu dus af van vervolging omdat er onvoldoende bewijs is. 
 
Bart Remers, de voorzitter van het kinderdagverblijf is tevreden over de beslissing van het Openbaar Ministerie: “’t Debberke is een goed kinderdagverblijf, met een goede leiding en uitstekende medewerkers. De kinderen hebben het enorm naar hun zin daar en kunnen er veilig verblijven en spelen. Het ergste van alles is dat kinderen die iets van de uitzending meekregen er onrustig van werden. Ook de ouders die weten hoe fijn het hier is voor hun kinderen waren boos en verdrietig over de uitzending."
 
‘t Debberke zal met de ouderraad overleggen en waarschijnlijk een klacht indienen bij de Raad voor de  Journalistiek wegens het onzorgvuldig handelen van Omroep Brabant.
 
© Nationale Onderwijsgids