Normal_oma231

ViaViela, Nederlands grootste gastouderbureau, neemt gastouderbureau B4kids van het failliete Estro over. Om de overgang probleemloos te laten verlopen zorgt ViaViela voor persoonlijke begeleiding tijdens het traject. De overname verandert niets in de opvangsituatie. Dit meldt Kinderopvang Totaal. 

ViaViela gaat alle administratieve aanpassingen regelen. ViaViela zal tijdens het overnametraject zowel de ouders als de gastouders bijstaan. Zo krijgen de gastouders bijvoorbeeld persoonlijke begeleiding bij de praktische en fiscale zaken rondom de overname. Op die manier blijven de gastouders verzekerd van hun inkomsten en blijft de aanspraak op kinderopvangtoeslag behouden.
 
De organisatie belooft er alles aan te doen om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Directeur Hubèr Agterberg van ViaViela: 'Een faillissement van een gastouderbureau creëert altijd onrust, zowel bij ouders als bij gastouders. Iedereen heeft maar één zorg: hoe zorgen we ervoor dat de opvang gewoon doorgaat?' Volgens Agterberg staat voor het gastouderbureau dan ook voorop dat de betrokken kinderen bij hun gastouder kunnen blijven.
 
© Nationale Onderwijsgids