Normal_kinderopvang_peuter

Kinderopvang Huize Hopsasa in Emmen blijft open. De kinderopvangorganisatie met een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang in de Drentse plaats maakte onderdeel uit van Estro. Dat kinderopvangbedrijf ging vorige week failliet. Huize Hopsasa is nu overgenomen door een van de ouders. Dit meldt RTV Drenthe.

Landelijk beheerde Estro ruim 130 vestigingen voor kinderopvang. Het overgrote deel werd twee weken geleden al overgenomen. Voor Huize Hopsasa gold dat niet en zou dus eind deze maand haar deuren moeten sluiten.

De nieuwe eigenaar, Barbare Drenth uit Emmen, denkt dat ze de kinderen en ouders een groot voordeel kan bieden. “Het dure hoofdkantoor en de logge bureaucratie zijn verdwenen. Als er iets is, hoor en ziek ik het snel. Mijn kind zit tenslotte hier op de opvang.” De ouders verkozen dan ook Drenth boven een andere overnamekandidaat. Het zou gaan om een groot bedrijf. Na hun ervaringen met Estro hebben de ouders liever een kleine lokale eigenaar. Volgens Drenth zijn er ook overnamekandidaten voor de locatie in Coevorden.

Het is niet de eerste keer dat ouders het heft in handen nemen om het kinderdagverblijf van hun kinderen te redden. Eerder dit jaar werden als een kinderopvang in Rotterdam en Amsterdam van sluiting gered doordat ouders de organisatie overnamen.

© Nationale Onderwijsgids