Logo_download__1_

(Novum) - Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) hoopt dat er snel helderheid komt over de toekomst van kinderopvangbedrijf Estro. "Het is belangrijk dat er snel duidelijkheid komt voor de medewerkers, ouders en kinderen", zei hij vrijdagmiddag.

Asscher wijst erop dat de kinderopvang een moeilijke tijd doormaakt, omdat minder gebruik wordt gemaakt van kinderopvang. De bewindsman denkt dat de sectorplannen van het kabinet om mensen naar ander werk te begeleiden ook uitkomst kan bieden voor de werknemers van Estro wier baan op de tocht staat.

Er wordt gewerkt aan een oplossing waarbij het overgrote deel van de kinderopvanglocaties behouden blijft. "Ik hoop dat daar zo snel mogelijk duidelijkheid over komt." Asschers ministerie staat verder in nauw contact met Estro. Zodra er meer duidelijk is, stuurt Asscher daarover een brief naar de Tweede Kamer. Onder meer het CDA had al om opheldering gevraagd.

Het failliete kinderopvangbedrijf Estro maakt eind deze maand een gedeeltelijke doorstart onder de vlag van de Britse investeerder Smallsteps, maakte het bedrijf vrijdag bekend. Daarbij wordt een 'groot deel' van de 340 vestigingen overgenomen. Hoeveel kinderopvangcentra eind deze maand doorgaan en hoeveel medewerkers hun baan houden, maakte het bedrijf niet bekend.