Normal_vacatures_2

Ondanks de positieve geluiden na het uitrollen van het sectorplan Kinderopvang, zijn de concrete resultaten minder florissant. Hoewel er 17 miljoen beschikbaar kwam voor de sector – te delen met Jeugdzorg, Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening – en er verschillende maatregelen getroffen werden, is minister Asscher er tot op heden niet in geslaagd ook daadwerkelijk zijn beloofde banen te creëren. Dit meldt Kinderopvangtotaal.  

 

Minister Asscher stuurde de Kamer een brief met een overzicht van de resultaten tot nu toe. Hieruit blijkt dat er vooral preventieve maatregelen zijn genomen. Zo worden de huidige mbo-studenten Kinderopvang onderwezen over de huidige arbeidsmarkt. Onder andere Kamerlid Heerma (CDA) uit hierop kritiek. Volgens hem zijn er veel positieve krantenkoppen, maar nog geen concrete banen. Het geld, zo'n 600 miljoen euro, dat aan de sectorplannen is besteed, had volgens hem beter besteed kunnen worden aan het verlagen van belastingen. 
 
Het CDA heeft inmiddels een motie ingediend waarin wordt aangedrongen op het duidelijker formuleren van de doelen en resultaten binnen het project. Asscher schrijft in de brief onder meer dat 'de sectorplannen tot nu toe 185.000 mensen raken,' maar wat dit precies inhoudt is niet bekend. Regeringspartijen PvdA en VVD ondersteunen de motie. 
 
© Nationale Onderwijsgids