Normal_peuter_kind_spelen_bellenblazen

Het kinderdagverblijf De Kasteeltuin uit Rotterdam dat in mei door ontevreden ouders werd opgezet, blijkt een groot succes. Sinds de opening zijn dertig nieuwe kinderen door hun ouders aangemeld. Inmiddels hebben ouders in Amsterdam het voorbeeld van De Kasteeltuin opgevolgd en zijn ook een eigen kinderopvang begonnen. Dat meldt Metronieuws.

Veel van de kinderen op De Kasteeltuin zaten eerst op Kinderdagverblijf Beatrix. De crèche ging echter failliet en dat was voor de ouders de aanleiding om het heft in eigen handen te nemen. “Er kwam wel een doorstart maar een deel van de leidsters moest weg en het nieuwe pedagogische beleid stond veel ouder niet aan”, zegt Martine Meijers, een van de initiatiefnemende ouders.

De ouders richtten eigen stichting op voor een eigen opvang. Het oorspronkelijke personeel van Beatrix, de leidsters, de kokkin, de schoonmaakster en de locatiemanager zijn allemaal opnieuw aangenomen op De Kasteeltuin. De hoop was dat alle kinderen ook weer terug zouden komen maar dat doel is meer dan bereikt. Ook ouders van andere kinderen staan in de rij voor De Kasteeltuin.

Volgens locatiemanager Marlies de Jong komt het door het unieke concept van het kinderdagverblijf waardoor ouders zelf veel in de melk te brokkelen hebben. “We zijn een echte omfietscrèche maar niet elitair. We willen een echte afspiegeling zijn van de wijk, gezellig multiculti. En bij ons is het motto groeien, bloeien, stoeien en knoeien”, aldus De Jong

© Nationale Onderwijsgids