Normal_school_overblijven_opvang_kinderen_po

De veertien buitenschoolse opvang (bso) locaties van IJsterk in Amsterdam worden overgenomen door drie andere kinderopvang- en welzijnsorganisaties. IJsterk maakte in april bekend de bso afdeling te willen afstoten. Door de overname kunnen de ruim duizend kinderen die de bso's opvangen en de 83 medewerkers gewoon blijven. Dit meldt Parool.

IJsterk wil zich volledig gaan richten op de dagopvang om geld te kunnen besparen vanwege bezuinigingen. Één bso gaat naar kinderopvangorganisatie Akros, één naar Combiwel en de overige twaalf worden overgenomen door Brood & Spelen. De oudercommissies en medewerkers zijn inmiddels ingelicht over de overname.“Iedereen reageerde positief en opgelucht”, zegt directeur Ronald van Rooden.

Brood & Spelen heeft al vestigingen in Haarlem, Beverwijk en Utrecht. “We willen een landelijke kinderopvangorganisatie zijn”, zegt manager Ivonne Broijl. “Dan is Amsterdam toevoegen een logische stap”.

De organisatie heeft beloofd dat de vaste gezichten blijven bij de bso's en dat de prijzen volgend jaar niet zullen stijgen en daarna marktconform, laat Jehan Ermers van een van de oudercommissies weten. “De nieuwe partijen moeten wel kijken hoe ze de bso's rendabel kunnen maken. Anders zitten we zo weer met hetzelfde probleem”, vervolgt Ermers. Broijl verwacht dat dat wel moet lukken: “Door goed in te spelen op de lokale situatie, de behoefte van ouders en de doelgroep denken we de bso's zeker rendabel te krijgen.”

© Nationale Onderwijsgids