Logo De Tovertuin

Kinderdagverblijf De Tovertuin uit Zuid-Limburg vraagt vandaag het faillissement aan. De kinderopvang heeft twee miljoen euro schuld. Een overname van een afgeslankte vorm van het bedrijf door stichting Humanitas wordt momenteel nagegaan. Dit meldt het Limburgs Dagblad. 

Er werken zo'n 100 medewerkers op 24 locaties verspreid over Zuid-Limburg. De afgelopen jaren zag het kinderdagverblijf een sterke omzetdaling als gevolg van minder aanmeldingen en overheidsbezuinigingen naast de doorlopende kosten. De oplopende verliezen konden niet afbetaald worden door de eigenaren, het echtpaar Gerards; zij hadden al het geld dat ze in de afgelopen 15 jaar met de kinderdagverblijven verdiend hadden in nieuwe vestigingen geïnvesteerd. 
 
Gisteravond zijn de werknemers van De Tovertuin geïnformeerd over de situatie. Advocaat van De Tovertuin Charles Lückers hoopt stichting Humanitas een afgeslankte vorm van het kinderdagverblijf over wil en kan nemen. In dat geval kan het grootste deel van het personeel aanblijven. Gedwongen ontslagen worden echter nog niet uitgesloten. 
 
© Nationale Onderwijsgids