Normal_bouw
Op woensdag 28 mei wordt de eerste steen gelegd van de MFA Thiendenland II. Een feestelijke gebeurtenis die de volgende fase in het bouwproces inluidt. Inmiddels staan de binnenmuren van de eerste verdieping! Rond 28 mei beginnen de metselaars met de buitenmuren van de begane grond en het poortgebouw. Wethouder Matheij legt deze dag de officiële eerste steen. 
 
De wethouder wordt bij het leggen van de steen geholpen door de kinderen van de groepen 6 van de PCB Ichthusschool en de OBS Koningin Emma en door een aantal kinderen van de Kinderopvang Schoonhoven (KOS). Door middel van een estafette leveren de kinderen de bakstenen aan bij de metselaars, zodat deze kunnen beginnen met metselen. Daarna legt wethouder Matheij de eerste steen met het winnende estafetteteam. 
 
In de afgelopen maanden hebben de kinderen van de scholen, de kinderopvang en de peuterspeelzaal namen bedacht voor het nieuwe gebouw. Tijdens het leggen van de eerste steen wordt ook de winnende naam van het gebouw bekend gemaakt.
 
MFA Thiendenland II – samen opgroeien
Het project MFA Thiendenland II is een gezamenlijk project voor de realisatie van twee scholen, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, een gymzaal en woningen onder één dak. De gebruikers zijn de PCB Ichthusschool (PCPO Krimpenerwaard), de OBS Koningin Emma (Onderwijs Primair), Stichting Kinderopvang Schoonhoven, de gemeente Schoonhoven en woningcorporatie QuaWonen. De gebruikers willen samenwerken aan een doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 0-12 jaar. In de MFA komen onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen, sport en wonen samen. Kinderen kunnen er straks samen opgroeien. De planning is erop gericht dat de deuren van het gebouw in de loop van het schooljaar 2014 – 2015 open kunnen.

© Nationale Onderwijsgids