Normal_kinderopvang

De buitenschoolse opvang in het dorp Nederwetten zal voorgoed haar deuren sluiten. Het college van burgemeester en wethouders (B en W) van Nuenen ziet geen brood in de opvang en weigert de komende twee jaar 12.000 euro te investeren. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

De BSO is als drie jaar durende proef gestart en zou tot 2016 de kans krijgen zich te bewijzen. Desondanks heeft het B en W vroegtijdig besloten de stekker eruit te trekken, omdat in 2013 slechts zeven kinderen gebruik maakten van de opvang. De verwachting voor 2014 was eenzelfde aantal kinderen. 
 
B en W erkent het belang voor de gemeenschap en de basisschool, maar volgens het college is de opvang niet rendabel. Een alternatief zou zijn om de kinderen per busje naar een opvang in Nuenen te sturen.
Volgens de beheerder van het dorpshuis Bert Willems klopt dit niet; uit berekeningen zou blijken dat de opvang wel degelijk rendabel wordt. Hij vestigt zijn hoop op de gemeenteraad, die er eerder ook voor zorgde dat de BSO werd gestart. 
 
© Nationale Onderwijsgids