Kindercentrum De Nissehoff in Venray

(Novum) - De directeur van een antroposofisch kinderdagverblijf in Venray mag haar bedrijf niet meer in als er kinderen zijn. De gemeente heeft die maatregel genomen omdat de vrouw de kinderen verbaal en fysiek te hard aanpakte. Vooral door de verbale uitlatingen voelden kinderen zich onveilig. Ouders hadden geklaagd over de directeur, die ook eigenaar is.

Van kindermisbruik of verregaande fysieke mishandeling bij kindercentrum De Nissehoff, een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang, is geen sprake, laat een woordvoerder van de Limburgse gemeente weten. Op dit moment is er geen aanleiding om het bedrijf te sluiten, omdat er geen kritiek is op de rest van de leidsters. "Het gaat om het gedrag van een persoon."

Als het kindercentrum opnieuw in opspraak raakt, wil de gemeente het alsnog sluiten. Het verbod voor de directrice geldt vooralsnog voor zes maanden. Bij overtreding van de maatregel moet de vrouw een boete van tienduizend euro betalen.

De zaak kwam aan het licht toen enkele bezorgde ouders zich bij de gemeente meldden over het gedrag van de eigenaar. Die gaf de GGD opdracht tot inspectie bij De Nissehoff, aldus de woordvoerder.