Normal_peuters
De peuters in de gemeente Hardenberg kunnen 2014 goed beginnen met een nieuwe bewegingsmethode. Combinatiefunctionaris Rianne Kamphuis heeft in samenwerking met Stichting Welluswijs een methode ontwikkeld waarmee de peuters spelenderwijs in beweging komen. De methode sluit aan bij het programma Uk & Puk dat op de
peuteropvang wordt gebruikt.
Uk & Puk is een totaalprogramma voor peuterspeelzaal en kinderopvang. Met thema’s en activiteiten leren de peuters van alles over de wereld om hen heen. Vanuit de Brede School Bergentheim kwam de vraag om de methode aan te vullen met beweegactiviteiten. Combinatiefunctionaris Rianne Kamphuis van de gemeente Hardenberg heeft een aanvulling gemaakt waamee wordt gewerkt aan de motoriek van de kinderen en ze worden voorbereid op de bewegingslessen op de basisschool. In de activiteiten worden woorden uit de thema’s verwerkt, zodat ook aan de taalontwikkeling wordt gewerkt. De methode is zo ontwikkeld dat de leidsters zelf actief met de kinderen aan de slag kunnen. Alle instellingen voor peuteropvang in de Brede Schoolgebieden kunnen de methode gebruiken.
 
De eerste peuters kunnen woensdag 15 januari in beweging komen met Uk & Puk. Peter Paul Rijnkels (directeur van stichting Welluswijs) ontvangt dan de methode van wethouder Jannes Janssen. Rianne Kamphuis geeft vervolgens een korte workshop voor de peuters die aanwezig zijn.