Logo_dak_kindercentra

Uit analyse van Dak kindercentra blijkt dat ouders die hun baan verliezen het financieel niet langer kunnen opbrengen om hun kind naar professionele kinderopvang te laten gaan. Tegelijkertijd blijkt dat 75% van de werkzoekenden in de leeftijdscategorie 25 - 35 jaar binnen een jaar een andere baan heeft gevonden. Daarom biedt Dak kindercentra haar werkzoekende klanten de mogelijkheid om tijdelijk van een actietarief gebruik te maken.

“Wij vinden het triest dat kinderen de dupe worden van de economische crisis. Verliest een van de ouders zijn of haar baan, dan verandert er al veel in een gezin. Voor de ontwikkeling van het kind is het niet goed als dan ook de professionele kinderopvang komt te vervallen. Daarnaast zijn wij van mening dat onze klanten sneller weer een betaalde baan gevonden hebben als zij in staat worden gesteld focus te hebben op het vinden van werk. Ons doel: de klant vindt sneller een nieuwe baan en het kind behoudt zijn/haar ritme”, aldus Marte Beenen (manager Marketing, Communicatie & Klantadvies).

“Door invoering van het actietarief bieden wij onze klanten precies de ruimte die ze nodig hebben om snel weer aan het werk te zijn. Tevens worden wij in staat gesteld om onze bijdrage te blijven leveren aan de ontwikkeling van het desbetreffende kind. Ons actietarief bedraagt € 3,50 per uur, wat ongeveer neerkomt op 50% van het reguliere uurtarief. Helaas zijn de marges binnen de kinderopvang flinterdun, en zijn wij genoodzaakt een limiet te stellen aan deze regeling. Onze werkzoekende klanten krijgen maximaal zes maanden de mogelijkheid van het actietarief gebruik te maken, na afloop van de kinderopvangtoeslag. Een periode die afdoende lang is voor een groot deel van onze klanten.”

Wilt u meer weten over deze regeling, neem dan contact op met het team Klantadvies via klantadvies@dakkindercentra.nl of 070 750 21 10.

© Nationale Onderwijsgids