Logo_estro_logo_zwart-300x99

Jean-Pierre Bienfait wordt per 7 november aanstaande de nieuwe directievoorzitter van kinderopvangorganisatie Estro. Hij volgt hiermee interim bestuurder Rob Schuyt op. Bienfait is 22 jaar werkzaam geweest binnen Makro, waarvan hij de afgelopen drie jaar eindverantwoordelijk was voor Makro Nederland. Daarnaast is voor Estro een nieuwe Raad van Commissarissen samengesteld bestaande uit Hans Rijnierse, Hans Hillen en John Woodward. Met deze benoemingen kan Estro, na het aanpassen van de organisatie op de huidige marktomstandigheden, zich richten op het bouwen aan de toekomst.

“Met zijn ruime ervaring in management en leiderschap in een veranderende omgeving, is Jean-Pierre Bienfait de geschikte man om Estro de komende jaren te leiden. Hij is in staat mensen organisatiebreed mee te nemen en te betrekken bij de strategie en heeft oog voor klanten en de omgeving”, aldus Hans Rijnierse, voorzitter van de Raad van Commissarissen. Binnen Makro bekleedde Jean-Pierre Bienfait diverse managementposities in onder meer Egypte, China, Thailand en Nederland. Daarnaast is hij actief als secretaris van het Rode Kruis in Amsterdam en is hij lid van een denktank die burgemeester van der Laan ondersteunt bij de armoedebestrijding in de hoofdstad. Met zijn keuze voor Estro wil Jean-Pierre Bienfait zich inzetten voor een sector met meer maatschappelijke relevantie.

Raad van Commissarissen
Hans Rijnierse, scheidend bestuursvoorzitter van Sodexo en lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en lid van de SER, wordt per 1 november benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen. Daarnaast treden Hans Hillen, voormalig minister van Defensie en John Woodward tot de Raad van Commissarissen toe. Woodward, is oprichter van Busy Bees, de grootste aanbieder van kinderopvang in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee zijn binnen de Raad van Commissarissen expertises op het gebied van kinderopvang, ondernemerschap en kennis en ervaring in het publiek maatschappelijke domein verenigd. Deze nieuwe samenstelling is het gevolg van de wisseling van eigenaren begin van dit jaar.

Over Estro
Estro is het moederbedrijf met ruim 500 kinderdagopvang- en buitenschoolse opvanglocaties, gastouderbureaus en een onderwijsinstelling. Met 5.300 medewerkers worden wekelijks ruim 35.000 kinderen opgevangen van ouders die ouderschap combineren met werk of opleiding. Centraal in de werkwijze van de organisatie staat de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen. Tot de Estro Groep behoren onder meer Catalpa Kinderopvang, uk, Kinderopvang Compagnie, B4KIDS, EigenwijZ, Octopus, ELAN Kinderopvang, Astrid Lindgren Kinderopvang, en typecursussen instituut Pica. Voor meer informatie: www.estrogroep.nl

© Nationale Onderwijsgids