Normal_kijk_de_speeldoos

Dit jaar bestaat peuterspeelzaal KIJK De Speeldoos in Voorburg 40 jaar en vierde daarom op woensdag 2 oktober feest. Clowntje Marianne vierde het feest mee en gaf speciaal voor alle aanwezigen een optreden. Daarnaast vonden er onder het genot van wat lekkers te eten en drinken leuke activiteiten plaats om het jubileum te vieren, zoals eierkoeken versieren, blikgooien, feestmutsen maken en lekker spelen met de auto’s en blokken. 

Het ontstaan van KIJK De Speeldoos
In 1973 startte De Blokkendoos als eerste peuterspeelzaal in Voorburg-West en vestigde zich vanaf de jaren ’80 in de Groen van Prinstererschool. In 1979 werd peuterspeelzaal De Bromtol opgericht die zich vanaf 1988 vestigde in de Delflandse school. In 1994 besloten de toenmalige besturen van beide (kleine) stichtingen samen verder te gaan en op 4 april 1995 was de fusie een feit. De peuterspeelzalen gingen onder de naam De Speeldoos verder in het gebouw van de Groen van Prinstererschool. Vanaf 1 augustus 2012 is de peuterspeelzaal onderdeel van KIJK peuterspeelzalen en kreeg het de bijpasselijke naam KIJK De Speeldoos. Sinds deze datum vindt de opvang plaats aan de Fonteynenburghlaan 38 in Voorburg.

Een goede voorbereiding op de basisschool
Dagelijks vindt er een variatie van activiteiten plaats op de peuterspeelzaal. De nadruk ligt zowel op binnen- als buitenactiviteiten waarbij de kinderen leren, spelen en kennismaken met verschillende aspecten van de basisschool. De pedagogisch medewerkers stimuleren de kinderen met afwisselende activiteiten zoals knutselen, waaronder tekenen en knippen, kleien, spelen met vormen en kleuren, bewegen, puzzelen en bouwen. Zij volgen de peuters hierbij in hun ontwikkeling aan de hand van het peutervolgsysteem. Ook zingen en voorlezen maken dagelijks deel uit van het programma.

Een kijkje nemen?
Wilt u zelf een keer samen met uw peuter(s) een kijkje komen nemen bij peuterspeelzaal KIJK De Speeldoos, dan bent u natuurlijk van harte welkom! 

KIJK peuterspeelzalen, www.kijkpeuterspeelzalen.nl 

© Nationale Onderwijsgids