Wethouder Bert Wierenga op KDV Bamba

VEENDAM – Deze week zijn alle leidsters van het Groningse Kinderdagverblijf Bamba geslaagd voor de VVE-Piramide opleiding. Wethouder Bert Wierenga reikte de CITO-certificaten officieel uit. 

De VVE-Piramide methode is een methodiek waardoor kinderen op een speelse manier dingen leren. Het spelenderwijs leren en enkel wanneer het kind het leuk vindt, wordt door zowel de ouders, kinderen als de leidsters enthousiast ontvangen, waarbij de peuters op de basisschool goed beslagen ten ijs zullen komen.
 
Uniek aan de prestatie is dat KDV Bamba nu het enige kinderdagverblijf in de omgeving is, waar alle leidsters VVE-Piramide gecertificeerd zijn.
Eerder al werkten de peuterspeelzalen van Bamba volgens de methode, waardoor er nu een aansluitende manier van werken is ontstaan en baby's tot twee jaar al worden voorbereid op de stap naar de peuterspeelzaal.
Wegens het succes van het Kinderdagverblijf is er sinds kort ook een Buitenschoolse Opvang gestart voor kinderen tussen 4 en 13 jaar. Geïnteresseerden voor een rondleiding kunnen contact opnemen.
 
© Nationale Onderwijsgids