Lodewijk asscher kinderopvang amsterdam

DEN HAAG - Onlangs berichtte het Parool over de slechte situatie bij de kinderopvang in Amsterdam. De helft van de kinderopvangorganisaties zou zijn zaken niet op orde hebben. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA), die politiek verantwoordelijk is voor de kinderopvang, laat deze week  in een brief aan de Tweede Kamer weten dat een recente inspectie uitwijst dat de kinderopvangorganisaties weer op de goede weg zijn. Dat meldt het Parool.

Asscher beantwoordde in de brief Kamervragen die zijn partijgenoot en Kamerlid Keklik Yücel naar aanleiding van het artikel gesteld had. Het Parool baseerde zich op cijfers uit 2011.

De Inspectie van het Onderwijs zou bij een recent onderzoek echter geconstateerd hebben dat Amsterdam weer op de goede weg is. De verwachting is dat de hoofdstad eind dit jaar zelfs van de lijst met achterliggende gemeenten geschrapt kan worden.

Dinsdag kondigde de Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst (PvdA), de opvolger van Asscher in het gemeentebestuur van de hoofdstad, aan de handhaving op de kinderopvang te zullen verscherpen.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink