CDA, Pieter Heerma, kinderopvang

DEN HAAG - Het CDA wil dat minister Lodewijk Asscher (PvdA) van Sociale Zaken de problemen die er momenteel heersen in de kinderopvang snel oplost en dreigt daarbij met hoorzittingen en een parlementaire enquête vanuit de oppositie. Dat meldt BNR Nieuwsradio.

De minister moet volgens Tweede Kamerlid Pieter Heerma van het CDA vandaag nog, tijdens een overleg in de Tweede Kamer, met structurele oplossingen komen. Als dat niet gebeurt, zal het CDA met steun van andere oppositiepartijen mogelijk overgaan tot bovengenoemde maatregelen.

De oproep komt na het nieuws dat het gebruik van kinderopvang aanzienlijk is gedaald. Veel opvangcentra komen hierdoor in de problemen en moeten soms zelfs sluiten. In kleinere plaatsen en sommige wijken wordt inmiddels zelfs geen kinderopvang meer aangeboden.

Heerma stelt dat dit niet alleen het gevolg is van de crisis, maar dat ook de bezuinigingen door het huidige kabinet hier een flink stempel op drukken. "Niemand denkt in tijden van crisis: we gaan enorm bezuinigen op het onderwijs. Waarom doen we dat dan wel met de kinderopvang?"

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem