Pilot Naschoolse activiteiten Oudkarspel en Noord-Scharwoude

NOORD-SCHARWOUDE/OUDKARSPEL - Met ingang van 29 oktober wordt in Oudkarspel en Noord-Scharwoude begonnen met de pilot 'Naschoolse activiteiten'. Deze pilot staat open voor alle leerlingen van basisscholen in beide plaatsen. Tijdens de pilot kunnen ze na schooltijd deelnemen aan een scala aan activiteiten, van sport en muziek tot beeldhouwen en kleuterdans.

Alle activiteiten vinden plaats op de basisscholen of op een locatie voor buitenschoolse opvang. In totaal gaat het om acht lessen, waarvoor per keer een bijdrage van 2 euro wordt gevraagd.

Vanaf vandaag worden de inschrijfformulieren op school uitgedeeld en kunnen kinderen zich inschrijven voor de activiteit die bestemd is voor hun leeftijd. Als de pilot een succes wordt, zullen activiteiten georganiseerd blijven worden en uitgebreid worden naar andere plaatsen.

Vanaf januari 2013 kunnen de naschoolse activiteiten betaald worden met de vouchers van de LangedijkerPas. Gezinnen met een minimuminkomen kunnen op aanvraag drie vouchers krijgen met elk een waarde van 16 euro voor deelname aan drie naschoolse activiteiten.

 

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres