Voorlezen

NIJKERK- Wethouder Windhouder opende vandaag de vier kinderopvanglocaties in de provincie Gelderland waar het programma Boekstart is ingevoerd.


Het programma is bedoeld om het lezen en bezig zijn met taal bij kinderen van 0 t/m 4 jaar te stimuleren. Hierdoor zou een kind later minder snel een taalachterstand oplopen en is de kans dat een kind door taalachterstand de school verlaat zonder diploma kleiner.

Wethouder Windhouder, die zich tevens inzet voor jeugd- en gezinsbeleid, was in eerste instantie niet heel enthousiast over het project, maar na meer uitleg is hij erg onder de indruk van het concept. Dit komt mede door de peuterochtenden die de bibliotheek maandelijks in Hoevelaken en Nijkerk organiseert in het kader van Boekstart. Hier kunnen ouders met hun kinderen naar toe om voorgelezen te worden en komen de ouders met elkaar in contact, wat volgens de wethouder erg belangrijk is voor een goede samenleving.

De bibliotheek in de gemeente Nijkerk startte met de Boekstart bij Christelijke Peuterspeelzaal 'De Triangel', Kinderdagverblijf 't Klimrek en Kinderopvang 'Baloe' in Hoevelaken. 

De reacties op het project zijn over het algemeen erg positief. De bibliotheek hoopt in de toekomst het project in te voeren bij alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Nijkerk.

© Nationale Onderwijsgids / Melissa Huisman