Normal_taalonderwijs

HAARLEM - Stichting Lezen & Schrijven verzorgde samen met de gemeente Haarlem afgelopen maandag een masterclass 'Taal in de Kinderopvang'. Deze masterclass voor beleidsmedewerkers, senior pedagogisch medewerkers en leidinggevenden in de kinder- en peuteropvang vond plaats in de Stadsbibliotheek van Haarlem. Daarover bericht de website van de gemeente Haarlem.

Degenen die deelnamen aan de masterclass, spelen een voorname rol in de taalontwikkeling van kinderen. Tijdens de masterclass 'Taal in de Kinderopvang' kregen zij te horen hoe ze de aandacht voor taal in hun organisaties op een hoger plan kunnen brengen, waardoor kinderen in de kinderopvang optimaal van hun kennis kunnen profiteren.

Wethouder Jan Nieuwenburg van de gemeente Haarlem: "Taal is de basis voor participatie in de wijk, op school en de arbeidsmarkt. De Nederlandse taal verbindt ons allemaal! Voor het stimuleren van de taalontwikkeling van jonge kinderen is het belangrijk dat pedagogisch medewerkers de Nederlandse taal goed beheersen."

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres