Normal_rotterdam-bridge-hd

ROTTERDAM - Sinds september beschikt de gemeente Rotterdam over 22 peuterconsulenten. Deze professionals zijn afgelopen woensdag aan het werk gegaan. Ze streven ernaar zoveel mogelijk ouders van kinderen die een achterstand op het gebied van taal hebben, ertoe te bewegen hun kind naar een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf of een groep 0 te sturen om daar aan de taalachterstand te kunnen werken. Daarover bericht Kinderopvangtotaal.nl op basis van berichtgeving van het ANP.

De inzet van de 22 peuterconsulenten vindt plaats na een geslaagde proef. Vorig jaar werd de proef gehouden in drie deelgemeenten van Rotterdam. Alle peuterconsulenten zijn werkzaam vanuit de Centra voor Jeugd en Gezin.

Momenteel bezoekt 75 procent van de kinderen die tot de doelgroep behoren een groep 0 (voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar met een ontwikkelings- of taalachterstand), kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Kinderen met een taalachterstand worden naar de peuterconsulent doorverwezen door een arts of de wijkverpleegkundige op het consultatiebureau.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres