Normal_politie2

ELBURG - De Politie Regio Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt of er bij de brand in een opslag van een kinderopvanglocatie in Elburg sprake is geweest van brandstichting. De politie zoekt getuigen, ook omdat er voor en net na de brand mensen zijn gezien in de buurt van het gebouw. Dat meldt Politie.nl.

De brand brak vorige week dinsdagnacht uit in de opslag van de kinderopvang aan de Wimpel in het Gelderse stadje en sloeg over naar een naast gelegen supermarkt. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen.

De politie zoekt specifiek naar een persoon op een donkere scooter en de eigenaren van een wit hondje, dat ten tijde van de brand in de buurt werd gesignaleerd. Ook wil de politie in contact komen met een jongens die opnames maakte met de camera op zijn smartphone.

De politie roept mensen die zich herkennen op om zich te melden via 0900-8844. Ook andere getuigen of mensen met informatie worden opgeroepen om te bellen. Informatie kan ook worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

© Nationale Onderwijsgids / Arend Jan Wonink