Normal_pexels-dids-2675061

Twee mensen zijn omgekomen en vijf gewond geraakt toen een man het vuur opende op een universiteitscampus in de Amerikaanse stad Richmond, in de staat Virginia. Ook liepen meerdere mensen verwondingen op door de paniek die uitbrak. Een 9-jarig meisje werd door een auto aangereden. De politie heeft de schutter aangehouden.

De 19-jarige man begon te schieten op het moment dat mensen uit het campustheater kwamen, waar net de diploma-uitreiking van een plaatselijke middelbare school was afgelopen. De dodelijke slachtoffers zijn mannen van 36 en 18. Een van hen zou het doelwit zijn geweest, meldt de politie. Volgens lokale media gaat het om een vader en zijn zoon, maar de politie heeft dat niet bevestigd. Een jongen van 14 en vier mannen liepen schotwonden op. Een van de mannen is in levensgevaar.

Na de schietpartij sloeg de dader op de vlucht, maar de politie wist hem even later aan te houden. Hij had vier pistolen bij zich, waarvan hij er waarschijnlijk drie heeft gebruikt.

Meerdere schietpartijen

De Gun Violence Archive, een organisatie die wapengeweld in de Verenigde Staten bijhoudt, heeft dit jaar al 279 schietpartijen geteld waarbij ten minste vier mensen omkwamen of gewond raakten, de schutter niet meegeteld.

Door: ANP