Normal_11323

AMSTERDAM - Op maandag 7 mei vond bij de faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) een keuzeworkshop plaats voor studenten die twijfelen over hun studie.

De studiekeuzeworkshop wordt met regelmaat aangeboden door Casa Technica, een samenwerking tussen HvA Techniek en Dienst Studentenzaken. Met Casa Technica bundelen de verschillende opleidingen binnen HvA Techniek de krachten op het gebied van studiebegeleiding. Door de samenwerking heeft het domein beter zicht op studenten die twijfelen en kunnen alle studenten die stoppen of een bindend afwijkend studieadvies (BAS) hebben gekregen worden opgevangen.

Tijdens de studiekeuzeworkshop doen studenten een zelfonderzoek, gebaseerd op een menstype-test. Lino Boekelman, studiekeuzecoach: "De test geeft een typering zonder dat je in hokje wordt gestopt. Studenten kunnen nagaan wat dit over hen zegt en of zij nu op de juiste plek zitten."

De workshop biedt studenten met een dilemma duidelijkheid. Als studenten stoppen, krijgen zij inzicht in de redenen waarom. De workshop zorgt ervoor dat de student naar buiten loopt met een duidelijker beeld van zichzelf. "Want als je eenmaal perspectief hebt, durf je ook een beslissing te nemen," aldus Boekelman.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen