Normal_10899

AMSTERDAM - Op woensdag 18 april werd bekend dat de Hogeschool van Amsterdam (HvA) in samenwerking met Olympia Uitzendbureau, start met het eerste post-hbo-traineeship ‘Ondernemerschap'. Hier worden studenten opgeleid tot franchiseondernemer, aanstaande ondernemers leren hier wat er allemaal komt kijken bij het beheren van een eigen onderneming. De eerste lichting ondernemers start in september 2012.

HvA, ACE en Olympia
De HvA heeft de opleiding samen met Olympia op maat gemaakt. De post-hbo-opleiding is onderdeel van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), een samenwerkingsverband tussen verschillende instellingen voor hoger onderwijs met het doel om ondernemerschap binnen de studentengemeenschap te stimuleren en praktisch vorm te geven. Alle deelnemers werken gedurende het traineeship afwisselend op een Olympia-vestiging. De HvA verzorgt de praktijkgerichte colleges voor de studenten. Het traject duurt bij elkaar één jaar en wordt afgesloten met een post-hbo-diploma.

Enthousiasme
Martin Haring, manager van de HvA-minor Ondernemerschap: "We leiden als onderwijsinstelling in samenwerking met Olympia ondernemers op, waarbij ons contact met het bedrijfsleven optimaal is op zowel didactisch als praktisch terrein."

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen