HAN en ziekenhuis Rijnstate gaan nog intensiever samenwerken

Hogeschool van Arnhem (HAN) en ziekenhuis Rijnstate gaan intensiever samenwerken. Ze hebben op 9 januari 2023 een overeenkomst ondertekend, waarin afspraken staan over structurele samenwerking op het gebied van opleiden en onderzoek. Dat meldt Skipr. 

Met deze overeenkomst zeggen beide partijen dat ze inspelen op de grote uitdagingen in de zorgsector. De gezondheidszorg kampt met veel uitval onder zorgprofessionals. Ook neemt de vergrijzing toe en daardoor de vraag naar meer zorg. Om die ontwikkelingen op te vangen gaan de HAN en Rijnstate beginnen met opleiden van zorgprofessionals en dat meer verweven met de dagelijks praktijk in het ziekenhuis. 

Onderzoeksresultaten 

Ook willen ze samen meer praktijkgericht onderzoek uitvoeren en dit op zo’n manier organiseren dat ze de onderzoeksresultaten direct kunnen gebruiken in de dagelijkse gezondheidszorg. 

Vernieuwing op de werkvloer 

Leren, onderzoeken en innoveren worden meer deel van het dagelijks werk. Dat maakt de overgang van student naar professional een stuk kleiner en biedt meer ruimte aan vernieuwing op de werkvloer. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk