Studenten Amsterdam Fashion Academy halen geld op voor Oekraïne

Studenten van de Amsterdam Fashion Academy hebben een T-shirt lijn gelanceerd waarvan de opbrengsten naar Oekraïne. Zij hebben hulp gekregen van grote namen als Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld en B-Spoken. Dit meldt Fashion United.

Na het schokkende nieuws over de Russische invasie in Oekraïne besloten studenten en docenten van de school om iets te doen waarmee zij de Oekraïense burgers kunnen steunen.

Zeefdruk

Met behulp van Iris van Melsen van Permanent Clothing hebben studenten een zeefdruk ontworpen. Deze printen zij op ‘preloved’ en oude sample T-shirts van Tommy Hilfiger. Ook zijn T-shirts van Karl Lagerfeld en B-Spoken gepersonaliseerd.

Traditionele Oekraïense decoraties

Niet alleen studenten en docenten hebben aan het project meegewerkt. Er zijn ook een aantal Oekraïense vluchtelingen die de T-shirts hebben gepersonaliseerd met traditionele Oekraïense decoraties.

Rode Kruis

Wie geïnteresseerd is, kan een T-shirt via de website van de Amsterdam Fashion Academy kopen. Deze worden voor dertig euro per stuk verkocht. De opbrengsten komen terecht bij het Oekraïense volk via het Rode Kruis.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer