Scholen maken ook na de coronapandemie nog een digitale sprint

Net als in het bedrijfsleven vond er tijdens de pandemie ook in het onderwijs een digitale transformatie plaats. Leerlingen die op lange termijn onderwijs op afstand volgen, kunnen thuis het ongestoorde, snelle en veilige internetcomfort ervaren dat Zyxel biedt. En dat willen ze natuurlijk ook op school. Zyxel heeft daarom de afgelopen jaren meer geïnvesteerd in de onderwijssector om studenten en docenten te laten profiteren van de nieuwste technologische voordelen. Dat heeft al geresulteerd in de ingebruikname van meer dan 43.000 apparaten op meer dan 5.800 scholen wereldwijd in 2021, allen geleverd door Zyxel. Dat meldt Zyxel Networks. 

Het hybride model is inmiddels wijdverbreid in het onderwijs. Leerlingen hebben daardoor zowel thuis als op school een betrouwbare internetverbinding nodig. Zyxel deed investeringen in de onderwijssector op gebieden als kunstmatige intelligentie en cloudgebaseerde end-to-end netwerkoplossingen, en dat heeft binnen korte tijd zijn vruchten afgeworpen.

Hybride onderwijssysteem 

Bij verschillende projecten, zoals voor Stichting Agora in Nederland, heeft Zyxel alle benodigde netwerkinfrastructuur aan scholen geleverd ter ondersteuning van de transitie naar een hybride onderwijssysteem. En het aantal van deze projecten blijft toenemen.

Netwerkverbindingen 

Een van de belangrijkste voorwaarden voor ononderbroken onderwijs zijn betrouwbare en snelle netwerkverbindingen. De producten en oplossingen van Zyxel bieden de hoge capaciteit die nodig is om de grote aantallen studenten dat op afstand te ondersteunen, zonder dat dit de netwerkprestaties nadelig beïnvloedt. De modems, routers en switches van Zyxel ondersteunen een hoge bandbreedte, en spelen een uiterst belangrijke rol bij het garanderen van een stabiele netwerkstructuur voor onderwijsinstellingen. Bij veel projecten worden ook de Power-over-Ethernet (PoE) apparaten van Zyxel gebruikt, die helpen om met minder complexiteit draadloze toegang te kunnen leveren in grote omgevingen.

Zyxel vernieuwt de bekabelde en draadloze netwerkinfrastructuur van scholen in samenwerking met zakelijke partners, waaronder IT-Guys, in het geval van Stichting Agora. Deze organisatie gebruikt verder ook redundante verbindingen om 24/7-service te bieden en ondersteunt hoge netwerkprestaties door de netwerken voor studenten, personeel en gasten in de school van elkaar te scheiden.

Netwerk op afstand beheren 

Dankzij Nebula Together, een cloudoplossing die helpt bij installatie, beheer en monitoring op afstand, kunnen onderwijsinstellingen het beheer van al hun netwerken op één platform consolideren. Nebula Together combineert geavanceerde netwerkbeveiliging, switchen en wifi in één oplossing. Scholen kunnen ermee hun netwerken op afstand beheren, evenals netwerkuitbreidingen en -aanpassing doen. En dit alles in een eenvoudige maar krachtige oplossing voor het leveren van betrouwbare netwerkcommunicatie. Onder de projecten van Zyxel bij onderwijsinstellingen in heel Nederland, zijn opvallende succesverhalen te vinden van de succesvolle overgang naar hybride onderwijs.

Door: Nationale Onderwijsgids