Normal_8710

LEEUWARDEN - Op zaterdag 14 januari 2012 organiseert de opleiding Docent Theater van NHL Hogeschool te Leeuwarden ‘Tendens 2012', een congres voor trainingsacteurs. Dit is het eerste congres in Nederland dat zich specifiek richt op deze doelgroep.

Tijdens de hbo-opleiding Docent Theater van NHL Hogeschool is trainingsacteren één van de profielen waarop de studenten kunnen uitstromen. NHL Hogeschool wil met dit profiel bijdragen aan de ontwikkeling van het vak trainingsacteur.

Het vak trainingsacteur bestaat ongeveer 35 jaar en is ontstaan bij de politieopleidingen. Het is in die jaren een niet meer weg te denken beroep geworden, vooral bij het trainen en assessen van vaardigheden in het volwassenenonderwijs.

Onder druk van de economische omstandigheden veranderen veel zaken die invloed hebben op de manier waarop trainingsacteurs werken. Een aantal actuele topics hierin zijn de kwaliteit van het vak, de concurrentie en omgaan met nieuwe media. Deze onderwerpen roepen vragen op als: Hoe blijf je inhoudelijk bij als trainingsacteur? Hoe ver kun je gaan met je prijzen? Vechten we elkaar de markt uit de komende jaren? Wat maakt mij aantrekkelijk op de arbeidsmarkt?

Het congres Tendens 2012 bestaat uit korte workshops, waarin bovenstaande vraagstukken op interactieve wijze worden behandeld.

Klik hier voor meer informatie.