Normal_6361

Henk Breukink is benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Hogeschool Inholland. Zijn benoeming zal per 1 juli ingaan, zo meldt de hogeschool in een persbericht.

Breukink (61) is momenteel commissaris van diverse, beursgenoteerde en meer publieke organisaties, waaronder de ING Group en woningcooperatie HaagWonen.

Breukink heeft veel ervaring op het gebied van financieel management, veranderprocessen en HR-management. Breukink: "Onderwijs is een zeer belangrijk onderdeel van onze samenleving. Het is evident dat deze sector onder druk staat en ik hoop een bijdrage aan het herstel van het vertrouwen in deze sector en Hogeschool Inholland te kunnen leveren."

Hogeschool Inholland ziet deze benoeming als een eerste stap naar de permanente invulling van alle posities in de top van de organisatie.

Bestuursvoorzitter Doekle Terpstra is blij met de aanstelling van Breukink: "Henk Breukink is een man die zijn sporen heeft verdiend. Vooral zijn kwaliteiten op het gebied van coaching en veranderprocessen kan Inholland goed gebruiken. Het is bovendien heel goed dat iemand van buiten het onderwijs met een frisse blik hier in de keuken komt kijken."