Normal_6261

Rapper en programmamaker Ali B kroop afgelopen dinsdag in de huid van 'Mental Coach' tijdens een gastcollege op Hogeschool Rotterdam.

Derdejaars studenten Personeel & Arbeid werden meegesleurd in een inspirerend betoog over 'de zeven eigenschappen van effectief leiderschap' van Stephen Covey.

De studenten sloten hiermee een collegereeks over coaching en training af waarin zij met de theorie van managementgoeroe Covey in aanraking waren gekomen.

Ali B is in een moeilijke periode in zijn leven zelf in contact gekomen met de theorie van Covey, die volgens de rapper hem in staat stelde om leiding te nemen over zijn eigen leven.

Samevatten met rap of tekening
Het betoog van Ali B viel zo in de smaak, dat organiserend docent Clementine Kommers suggereerde dat hij wel docent kon worden. 

'Ik ben geen schoolvoorstander', reageerde Ali, 'maar ik denk wel dat ik een goede leraar zou zijn. Als ik wiskunde zou geven, zou ik zeggen: je moet de les na afloop samenvatten in een rap, of met een tekening, of wat het ook maar is waar je goed in bent en wat je wél leuk vindt. Wedden dat je dan wel oplet?'

De rapper sloot het college in stijl af met een geïmproviseerde rap.