Normal_6177

Vorige week vond in Studio K de uitreiking van de ACE Oscar Awards 2011 plaats, zo meldt de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Studenten van de minor Ondernemerschap promootten hun bedrijf met zelfgemaakte commercials. De onderneming CatSell won 2 van de 3 prijzen met een humoristische commercial over voederpakken voor katten.

CatSell
CatSell is opgezet door Jens Roelofs, Joren Lieshout, Peter Drenth (Sportmarketing) en Evelien Wierickx (Communicatiemanagement). Het product dat CatSell verkoopt is een individuele voederbak voor katten. Er zit een chiplezer in de voederbak waardoor deze alleen opengaat voor de kat die de juiste chip draagt.

Veel katten eten uit elkaars voederbak, wat catfights en gewichtsschommelingen tot gevolg heeft.

Minor Ondernemerschap
De studenten zijn onderverdeeld in teams en hebben een bedrijf opgezet. Hieraan zitten een aantal opdrachten verbonden, waaronder ‘30 seconds of sale'. De teams maakten een commercial van 30 seconden.

In een week tijd kregen zij lessen over beeld, geluid en apparatuur. Daarnaast kregen de teams een dag om te filmen én een dag om het filmpje te monteren.

Tijdens de Oscar uitreikingen werden alle commercials getoond en beoordeeld door een vakjury. Ook kon het publiek zijn stem uitbrengen. Er waren 3 prijzen te verdelen; De publieksprijs, de juryprijs en de beste acteerprestatie.

CatSell won de publieksprijs en de juryprijs. Bekijk de commercial op onze voorpagina .