Normal_6143

Studenten van Hogeschool Utrecht (HU) zorgen op het Utrechtse Festival deBeschaving voor vernieuwing, met door hen ontwikkelde technologische innovaties, zo meldt de hogeschool.

Studenten Mediatechnologie en Digitale Communicatie ontwikkelden, als afstudeeropdracht voor hun opleidingen, toepassingen die de festivalbeleving met de inzet van nieuwe technologie en sociale media nog intenser maken.

Zo kunnen bezoekers een privéconcert op hun smartphone bekijken, twitter buiten het beeldscherm van de smartphone laten leven en flirten met behulp van een applicatie op de iPhone. De technische snufjes zullen voor het eerst toegepast worden op Festival deBeschaving, dat volgende week zaterdag plaatsvindt op de Uithof in Utrecht.

Apps en likes
Dennis Piekema, student Digitale Communicatie, ontwikkelde de App BANDSPOT. Hiermee kan de bezoeker bijzondere extra optredens ervaren via een virtueel podium op de smartphone.

Marcelle Massop, studente Digitale Communicatie, heeft een projectie ontwikkeld die je opdrachten kunt geven door middel van Twitter. De tweets van de bezoekers laten de poppetjes dansen op het zogenaamde URBAN SCREEN.

Reinder de Vries, student Mediatechnologie, heeft de iPhone applicatie MatchAround ontwikkeld. MatchAround is een flirt-app die singles matcht op basis van locatie, Facebookprofiel en ´likes´.

Wanneer op het festival jouw ideale match in de buurt loopt, geeft de flirtradar je een melding en de mogelijkheid om met hem of haar te chatten of live te ontmoeten. De app is ook te gebruiken na het festival. Op het festivalterrein kunnen bezoekers de applicatie installeren door een van de QR-codes te scannen maar het is ook te downloaden via de App Store.

Onderscheidend karakter
Andre Baars, Festival Director van deBeschaving : "Wij zijn ontzettend blij hoe de samenwerking tussen de HU en Festival deBeschaving momenteel verloopt. De verschillende innovatieve toepassingen, ontwikkeld binnen de muren van de HU, dragen bij aan de identiteit van deBeschaving en waarborgen, samen met de unieke programmering, het onderscheidende karakter van ons festival. Bovendien denken we dat het bieden van een mooi platform enkel leidt tot meerwaarde voor student, hogeschool én festival."