Normal_6165

De Hogeschool Rotterdam (HR) en Hogeschool Inholland hebben een convenant getekend om nauwer te gaan samenwerken, zo meldt de HR.

Met de ondertekening van een convenant willen de scholen enerzijds de banden aantrekken, maar juist ook hun maatschappelijke opdracht voor de student, de stad én de regio nog eens extra benadrukken.

De instellingen zullen geen concurrentie meer voeren op het onderwijsaanbod, maar juist de samenwerking zoeken om een aantrekkelijk en aanvullend aanbod te creëren voor de student en de regio.

Concreet betekent dit, dat het aanbod van nieuwe opleidingen zal worden afgestemd. Nieuwe initiatieven zullen in het belang zijn van alle partijen; de student, de instellingen en de regio.

Dit past in het streven van beide hogescholen om zich de komende jaren nader te profileren en hiermee invulling te geven aan het rapport van de commissie Veerman.

Tenslotte zullen Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam op verschillende gebieden, zoals de Associate Degrees en minoren, juist nauwer gaan samenwerken.