Koningspaar bij overdracht Amare, waarin Koninklijk Conservatorium huist

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen donderdagavond 2 september in Den Haag de feestelijke overdracht bij van het nieuwe cultuurhuis Amare. De gemeente draagt het huis voor podiumkunsten over aan de bewoners: Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest Den Haag, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare. Studenten van het conservatorium hebben nieuw werk gecomponeerd wat op die avond ten gehore wordt gebracht. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

De Koning en Koningin Máxima maken een rondgang door het nieuwe gebouw, waarbij zij verschillende repetities bijwonen. Aansluitend zijn zij aanwezig bij het feestelijke programma, met nieuw werk gecomponeerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium en uitgevoerd door het Residentie Orkest onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier. De uitvoering vindt plaats in combinatie met een timelapse video over de bouw van Amare. Daarnaast zijn er toespraken van de projectdirecteur van bouwcombinatie Cadanz, wethouder Anne Mulder namens de gemeente Den Haag en Sven Arne Tepl namens de instellingen van Amare. 
 

Driedaags festival

Amare is een huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting en staat aan het Spuiplein in het centrum van Den Haag. In november 2021 opent Amare officieel haar deuren met een driedaags festivalprogramma.
 
Door: Nationale Onderwijsgids