Huisvester wil geen spullen of regenboogvlaggen meer in gang studentenflat

Er mogen geen spullen en dus ook geen regenboogvlaggen meer geplaatst of opgehangen worden in de gang van de studentenflat aan de Krelis Louwenstraat in Amsterdam. Volgens studentenhuisvester Duwo is dit om de veiligheid van de studenten te kunnen garanderen, maar op Twitter spreekt men van ‘zwichten voor de brandstichter’. Dit meldt NU.nl.

Vorige week werd er brand gesticht in de studentenflat die mogelijk lhbti-gerelateerd was: de brandstichtingen lijken gericht te zijn op regenboogvlaggen in de flat. In de omgeving van het gebouw zijn eerder incidenten geweest gericht op regenboogvlaggen, aldus de politie. Vier slachtoffers waren bij de brand gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Vier andere bewoners moesten door de brandweer met een ladderwagen van een balkon gered worden.
 

Nog geen dader gevonden

Volgens een woordvoerder van Duwo mogen er in de gangen helemaal geen spullen meer staan, en dus ook geen regenboogvlaggen. "Er is nog geen dader gevonden en onze eerste verantwoordelijkheid is de veiligheid van de studenten." Studenten die toch een vlag willen ophangen, wordt gevraagd dat aan de binnenzijde van het raam te doen.
 
Duwo ontkent dat er nu gezwicht wordt voor de brandstichter, zoals op social media de ronde doet."We hebben een schouw gehad met de politie en brandweer en de gangen moeten gewoon leeg zijn.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids