Normal_6031

Fatima Haddi, student van de opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (BOM) van de hogeschool Inholland, is in haar rol als deelraadslid van de PvdA Overschie genomineerd voor de Rotterdamse titel ‘Politicus van het jaar'.

Haar nominatie heeft ze te danken aan haar project om jongeren in Overschie aan een baan te helpen. Op zaterdag 18 juni wordt de winnaar bekend gemaakt in Wijktheater Musica in deelgemeente Overschie.

Kracht
"Durf te geloven in je eigen kracht," zegt de BOM-student uit Rotterdam. "Breid je kennis iedere dag uit en leer om hulp te vragen." Fatima heeft al eerder ervaringen opgedaan in het maatschappelijke werkveld. Het viel haar op dat jongeren in Overschie geen werk hadden of niet de stap durfden te zetten om werk te zoeken.

Met haar project ‘Overschiese banen voor Overschiese jongeren' probeerde ze haar steentje bij te dragen om jongeren aan een baan te helpen. Door mede actief te zijn in het jongerenpanel Overschie probeert Fatima alle kansen te grijpen die op haar pad komen. Ook is ze sinds maart 2010 deelraadslid voor PvdA Overschie. Ze probeert maatschappelijk zoveel mogelijk actief te zijn. Fatima's motto: "Niet klagen maar doen! Durf problemen te constateren maar heb ook het lef om deze aan te pakken!"

Stemmen
Gemeenteraads-, deelgemeenteraads- en collegeleden hebben vijf kandidaten genomineerd waaronder Fatima voor de zesde editie van deze Rotterdamse verkiezing. Om te winnen heeft Fatima stemmen nodig. Rotterdammers kunnen een stem op haar uitbrengen en haar aan de titel ‘Politicus van het jaar' helpen.