Normal_6088

Studenten.net en CNV Jongeren hebben de website Stagesteun.nl gelanceerd. Reden achter het initiatief zijn de vele vragen die bij de jongerenorganisaties binnen kwamen op het gebied van stages en afstuderen.

Via een online tool kunnen studenten vanaf nu op een laagdrempelige manier al hun vragen kwijt over contracten, uren, werkzaamheden en begeleiding.

Stagesteun.nl is opgezet om studenten antwoord te geven op vragen die ze hebben wanneer ze op stage gaan. Hoe zit het met mijn contract? Hoeveel vakantiedagen heb ik? Waar ben ik verantwoordelijk voor? De vragen worden behandeld door experts van CNV Jongeren.

Voorzitter IJmert Muilwijk: ´Stagelopen kan een ontzettend leerzame ervaring zijn, zowel voor de stagiair als voor het bedrijf. Maar dan moet het wel goed geregeld zijn en van het juiste niveau. Daar informeren we graag over!'

De nadruk ligt op HBO- en WO-studenten die een tweede, derde of vierdejaarsstage gaan doen, maar ook MBO-stagiairs kunnen bij het steunpunt terecht.

"Je merkt dat veel studenten met vragen zitten of tegen situaties aanlopen waar ze niet direct een antwoord op weten. Stagesteun.nl geeft snel antwoord en is daarnaast een brede informatiebank waarop alle eerder gestelde vragen terug te vinden zijn´, aldus Nico Slagter van Studenten.net.

De twee organisaties zien de samenwerking als een logische stap. Muilwijk: ´Het is belangrijk dat jongerenorganisaties elkaar weten te vinden. Er valt nog zoveel te verbeteren op het gebied van stages. Waarom zou je de handen niet ineen slaan?'

Kijk voor meer informatie op Stagesteun.nl.