Normal_6167

De belangstelling voor een studie aan hogescholen is nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. Dat meldt de HBO-raad, de sectorraad voor het hoger beroepsonderwijs.

Het aantal verzoeken tot inschrijving lag half mei 1.8 procent hoger dan in dezelfde week vorig jaar. Met 8 procent meer belangstellenden is de sector gezondheid koploper. Daarna komt techniek met 6,5 procent in de plus. De agrarische sector heeft minder verzoeken tot inschrijving: -4,5 procent.

De HBO-raad benadrukt dat het om voorlopige cijfers gaat. De inschrijving loopt tot 1 oktober. Ook worden studenten die zich op meer dan één plek aanmelden meerdere keren geteld. De cijfers zijn afkomstig van Studielink. Studenten registreren zich hier rechtstreeks, maar ook hogescholen leveren gegevens aan. De cijfers zijn goed voor een indicatie per sector en het gehele hbo, maar nog onvoldoende helder op hogeschoolniveau.

Vorig jaar waren er op 16 mei 99.234 verzoeken tot inschrijving gedaan. Bachelor- en associate degree-opleidingen hadden uiteindelijk in totaal een instroom van 130.344 studenten.