Normal_6107
Voor het eerst is er een website die de eindexamenexposities en ook de modeshows, van de Nederlandse en Belgische kunstacademies in één overzicht bijeen brengt: www.eindexamenexpositie.nl

Aan het eind van een lesjaar openen de kunstacademies in Nederland en België massaal hun deuren voor het publiek. Naar schatting bereiden zo'n 2500 afstuderende kunstenaars zich voor op hun expositie, show of zelfs volledig eindexamenfestival. Onder hen zijn meer dan 1200 vormgevers en meer dan 500 autonome beeldend kunstenaars. Enkele academies houden hun eindpresentatie niet vóór maar na de zomervakantie. De website geeft het overzicht van mei t/m november 2011.

Voor de eindpresentaties worden de lesateliers grondig opgeruimd en gewit of er wordt uitgeweken naar loodsen, clubs en panden in de buurt. De titels van de evenementen - als 'Now is the time', 'Eject 2011' en 'Unfold' - triggeren de belangstelling. De nieuwe website toont ca. 40 evenementen van 20 academies op hbo-niveau en vergelijkbare instellingen.

Het overzicht op de website is te sorteren op datum of stad of academienaam. Alle aankondigingen zijn voorzien van afbeeldingen en relevante linken naar websites en Google maps. De site is een initiatief van de kunstredactie van expositiewijzer KunstDezeMaand.