Normal_5073

Interviews op 3FM en Omroep Brabant en vierhonderd cupcakes verkocht in één uur tijd. Een betere start van hun studentenbedrijf de Bus Stop Bakery hadden de acht studenten van Fontys Academy for Creative Industries zich niet kunnen wensen.

Vanaf afgelopen donderdag trekken zij met kok Rudolph van Veen en studenten van Fontys Rockacademie door het land.

De knalroze bus waarmee het hele circus zich verplaatst, maakte de eerste stop bij het stadhuis in Tilburg om de burgemeester een van hun hippe cakejes aan te bieden. De keuze bestaat onder andere uit de Mango Tango, de Choc & Roll en Oma's Mokka.

En voor wie dorst krijgt van al die zoete lekkernijen serveren de studenten er een non-alcoholische theepunch bij. Zelfs voor live muziek is gezorgd, want talentvolle Rockacademiestudenten reizen mee. Bij elke stop geven zij onder de naam Bus Stop Pop een klein concert.

De van televisie bekende kok Rudolph van Veen noemt de Bus Stop Bakery een van de leukste projecten waar hij ooit aan gewerkt heeft. ‘Vooral omdat de samenwerking met de studenten van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg ontzettend dynamisch is en spat van creativiteit! Vanuit mijn rol als gastdocent heb ik de studenten begeleid om de opdracht uit te werken om een Student Company op te richten in het kader van Jong Ondernemen. Gezamenlijk hebben wij Bus Stop Bakery bedacht, uitgewerkt en gerealiseerd.'

De cupcakes worden voor drie euro verkocht. Van de totale opbrengst gaat tien procent naar drie goede doelen: Pink Ribbon, Villa Pardoes en de Bart de Graaff Foundation. Het tourschema is nog niet helemaal ingevuld, maar de bus maakt in elk geval nog stops op 10 juni op het Hap Stap Festival en op 18 juni op Festival Mundial in Tilburg.

Klik hier voor meer informatie.