Normal_4355
Al enkele jaren heeft ICT-docent Frank Schenk van het lectoraat Digital World van Hogeschool Inholland een eigen Youtubekanaal met lesmateriaal voor studenten. "Gisteren zag ik opeens, dat ik op nummer 35 sta van de ranglijst ‘Meest bekeken goeroes'."

"Hallo, mijn naam is Frank Schenk." Zo stelt hij zich voor op Youtube. "Vanuit mijn interesses en drive om studenten wat te kunnen bieden, heb ik onder dit account een aantal playlists (afspeellijsten) gemaakt, waarin ik filmpjes zet, waarvan ik denk dat ze nuttig zijn voor studenten."

'Filmpjes spreken studenten meer aan'
Frank geeft voornamelijk ICT-vakken bij opleidingen als Bedrijfseconomie, Small Business & Retail Management en International Business & Management Studies.Hij heeft zijn eigen Youtubekanaal destijds opgezet omdat "filmpjes studenten meer aanspreken dan saaie stoffige teksten".

Frank: "Over het algemeen zijn de reacties van studenten positief. Ik krijg ook veel commentaar op mijn privéfilms op mijn andere account."

Op dit moment kent hij geen docenten die iets soortgelijks doen op Youtube. "Helaas," zegt hij daarover. Hij raadt collega's zeker aan zijn voorbeeld te volgen. "Het is leuk om zelf te doen en je zoekt toch iedere keer weer informatie over het betreffende vak of een module. Vanaf begin dit jaar ben ik ook bezig om studenten mij te laten volgen op Twitter. Tot nu toe hebben zo'n 30 studenten dit gedaan. Elke dag komen er meer bij."

The Matrix
De leukste filmpjes op zijn Youtubeaccount vindt Frank zijn verzameling uit de Matrix. "Ik probeer aan de hand van deze fragmenten studenten na te laten denken over keuzes, de wereld, hun studie. Dit alles omdat ik ook studieloopbaanbegeleider ben en op deze manier studenten aansprekende beelden wil laten zien en daarover met hen in gesprek wil komen."

Klik hier om  het YouTube-kanaal van Frank Schenk te bezoeken.